DOĞRU ADIMLARLA BAŞARIYA DOĞRU PROJESİ

DOĞRU ADIMLARLA BAŞARIYA DOĞRU PROJESİ

DOĞRU ADIMLARLA BAŞARIYA DOĞRU projemiz ile öğrencilerimizin başarısını artırmaya çalışıyoruz.

1. Öğrencilere bir danışman öğretmen atanır. Danışman öğretmenler, öğrencilere akademik danışmalık, motivasyon ve başarıya giden yolda rehberlik sağlıyor.

2. Öğrencilerin şuana kadar girdiği denemelerin analizi rehberlik servisi tarafından her öğrenci için ayrı ayrı olarak hazırlanıyor ve danışman öğretmenlere verilir. Bu analizler öğrencilerin durumunu belirlemek için kullanıyor.

3. Öğrencilere akademik destek sunmak için soru çözümü, tekrar testleri gibi programlar düzenleniyor.

4. Yapılan deneme sonucunda dereceye giren öğrencilerin fotoğrafları bir sonraki deneme sınavına kadar motivasyon köşesine asılıyor. Bu etkinlik diğer öğrencilerin güdülenmesine yardımcı olur.

5. Öğrencilerle farklı meslek alanlarından konuşmacılar buluşturuluyor. Kariyer Günleri öğrencilere farklı meslek alanları hakkında bilgi edinme ve gelecekteki kariyer seçeneklerini keşfetme fırsatı sunuyor.

6. YÖK Atlas’tan faydalanılarak bir önceki yılın bölüm net ortalamaları öğrenciler ile paylaşılıyor. Bu etkinlik öğrencilerin hedefine varmak için ne durumda olduğunu ve öğrencinin güdülenmesine yardımcı oluyor.

7. Öğrencilerin durumları düzenli olarak izleniyor ve değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeler  öğrencilerin başarılarını takip etmeye, eylem planlarını güncellemeye ve gerektiğinde destek sağlamaya olanak tanıyor.

01.03.2024 222

01-03-202401-03-202401-03-202401-03-2024